Karin Borgman (1-9-1959)

karin borgman 1Kunst is mijn leven. Ik teken zolang ik mij kan herinneren... en ben sinds mijn kindertijd met kunst bezig. Alles wat met een creatief maak proces te maken heeft vind ik interessant, zowel als maker als docent.

 

workshopIk geef inmiddels ruim 20 jaar kunst- les op een middelbare school, en heb een Master kunsteducatie. Ik ben onderdeel van de Kunstploeg en maak met hen al zo'n 10 jaar community-kunst projecten waar mensen met verschillende maatschappelijke achtergronden en leeftijden samen aan meekunnen doen. Als autonoom kunstenaar maak ik al ruim 45 jaar schilderijen en grafiek.

 

karin borgman objectVerder illustreer ik in opdracht, maak ik prenten boeken, geboorte kaartjes, strips, eigenlijk teken ik alles wat los of vast zit. Beschilder ik alles wat los en vast zit, muren, decors, elektriciteit kastjes…fietstassen.

Ik geef workshops in mijn atelier, op scholen, in buurthuizen, zorgcentra of buiten op diverse mooie locaties..

workshop 2Ik werk graag samen met andere kunstenaars en kunstenmakers.

Als je alleen gaat, ga je sneller, maar als je samen gaat kom je verder.

 

Being a teacher is probably my greatest work of art “ ik onderschrijf deze uitspraak van Joseph Beuys met heel mijn hart!

 

Les geven is inspirerend, het vraagt ontzettend veel inventiviteit, flexibiliteit en fantasie. Creatieve processen opgang brengen vind ik het mooiste wat er is!

 

Thema's

Mensen samen aan tafel fascineren mij. De tafel is letterlijk de vorm die iedereen samen brengt. Zo ontstaat een eenheid. Ik heb het honderden keren geschilderd op verschillende manieren “tafel manieren“.

aan tafelVeel of weinig mensen, een groeiend gezin, een feest, of iemand alleen. Je kan een leven vertellen door de manier waarop we aan tafel zitten.

Bij sommige tafels lijkt het of je aan kan schuiven, op sommige schilderijen zijn de groepen besloten.

Waterwerken: Een bootje is een ook ding dat afzonderlijke individuen verbind in een vorm. En zo een eenheid maakt.

12 s all aboard zwgrafiek

Verder zie ik die bootjes gewoon uit mijn raam. Ook de spiegeling in het water ervan vind ik leuk, zodat je de afbeelding om kunt draaien, er is dan geen onder of boven meer.